Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата все още е възможна, вярва Алонсо

Победата все още е възможна, вярва Алонсо

36
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо вярва, че все още може да спечели Гран при на Канада. Испанският състезател на Ферари се класира едва шести в квалификацията на пистата Жил Вилньов, но това не го обезкуражи.

Двукратният световен шампион изостана с повече от секунда от Себастиан Фетел във финалната битка на трасето и постоянно променящите се условия. Въпреки това е убеден, че при подходящо стечение на обстоятелствата, може да излезе напред.

Шесто място на грида ни да възможност да се борим за всичко, ако сме достатъчно бързи в състезанието. Очевидно е, че сме малко разочаровани (от тази позиция), тъй като чувствахме, че колата ни е далеч по-конкурентоспособна. Не е перфектен резултат за тима. Трябва да вземем възможно най-много точки и да демонстрираме потенциала си. Стартираме от място, даващо ни шанс да водим битка и за победа – стига да имаме достатъчно скорост – коментира Алонсо.

Той не бе съвсем сигурен какви ще са условията по време на надпреварата. Отбеляза обаче, че още веднъж се е видяло, че Ферари не са особено конкурентни в условия като днешните.

Става още по-лошо, когато е студено. Лотус са в същото положение – видяхме, че и те имаха грижи. Цялостен поглед върху квалификацията показва колко лесно бе да се сбърка. Някои бързи коли отпаднаха още в Q1, а Фелипе [Маса] имаше проблем и се удари – добави испанецът.