Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победите над Хамилтън били най-добрите състезания на Бътън

Победите над Хамилтън били най-добрите състезания на Бътън

39
0
Австралия 2012,Дженсън Бътън,квалфикация,Люис Хамилтън,Макларън

Победите над Люис Хамилтън са били най-добрите състезания в кариерата на Дженсън Бътън. Това признава британецът, който след 16 сезон във Формула 1 сложи край на кариерата си в края на 2016 г., а през 2017-а кара в едно състезание в Монако, замествайки Алонсо.

Двамата с Хамилтън бяха съотборници в периода 2010-2012 г., като за тези три сезона британският тим не успя да спечели титла, но постигна общо 17 победи, а Бътън взе повече точки от Люис.

„Аз идвах от тима на Браун GP, където спечелих титлата през 2009, а той беше взел предишната през 2008 с Макларън, сподели Бътън. – Може да се каже, че аз отидох в неговия отбор, влязох през вратата и потърсих предизвикателството да се състезавам срещу Люис.

И двамата сме британци, състезавахме се за британски тим, световни шампиони, при това пресни, така че това постави доста напрежение помежду ни. Беше много вълнуващо.”

Бътън признава, че по отношение на чиста скорост Хамилтън е бил недостижим за него. „Той е невероятно бърз в една обиколка според мен е най-бързият пилот, който е сядал в болид от F1, каза още Дженсън.

През тези 3 години спечелихме доста, а тези състезания, които взех аз, бяха най-добрите в моята кариера, защото за да ги постигна, трябваше да победя Люис.”

За съотборниците на Бътън във Формула 1 през годините и отношенията му с Хамилтън четете в брой 211 на списание ClubS1.