Начало Автомобили Победител в състезанието Code Racers е 29 годишен програмист от град София

Победител в състезанието Code Racers е 29 годишен програмист от град София

52
0

Младен Стойчев, 29 годишен програмист от София е победител в създанието за разработване на софтуер за автомобили Code Racers на Johnson Controls. Младен получи специален сертификат и ще посети втомобилно изложение в Женева от 8 до 11 март.

Според журито, програмата на победителя има няколко съществени предимства:

– работи безотказно и бързо при изчисляването на най-краткия и най-бързия път при зададени начална и крайна точка на маршрута,

– изключително лесен за работа интерфейс и

– лесно могат да бъдат въвеждани нови карти.

Самият победител сподели, че за своя проект по състезанието Code Racers е работил само в свободното си време вечер, а по пътя към победата е срещнал не малко проблеми. Сред най-големите предизвикатества по разработката Младен Стойчев определя филтъра на данни и специалните алгоритми, които е написал за намиране на път и за изчисляване на времето и скоростта на автомобила.

Oще трима участници в състезанието Code Racers ще получат поощрителни награди за изключително оригинални идеи в техните разработки. Това са Борислав Жежев, Марко Маров и Петър Събев.

Състезанието Code Racers, което започна на 1 декември 2006 г. и приключи на 9 февруари 2007 г. беше предназначено за българските софтуерни специалисти и професионалисти, които търсят признание и възможност да докажат своите умения. От компанията Johnson Controls са убедени, че състезателите, които са се включили в надпреварата са готови да посрещнат всички трудности в бранша и да дават 100% от себе си при разработването на нови ИТ продукти на българския пазар.

Повече информация за надпреварата Code Racers може да се намери на уеб сайта на състезанието www.coderacers.org.

За Johnson Controls:

Johnson Controls е световен пазарен лидер в областта на интериорното оборудване, енергийните решения и ефикасното управление и контрол на сгради и съоръжения. Компанията има 136 000 сътрудници в над 1000 фирмени клона, както и клиенти в над 125 страни по света. Фирмата е доставчик на иновативни автомобилни интериорни системи, които допринасят за повече удобство, сигурност и удоволствие при шофирането. В областта на строителството Johnson Controls предлага продукти и услуги, свързани с оптимизирането на енергопотреблението, включително на комфорта и сигурността. Портфолиото на компанията за автомобилния бранш включва системи за седалки, контролни табла и кабини, системи за врати и люкове, вътрешна електроника и управление на електроенергията. Освен това фирмата доставя акумулатори за МПС и хибридни превозни средства и ги предлага заедно с инженерни решения и експертни услуги. Johnson Controls (индекс на Нюйоркската фондова борса – JCI) е основана през 1885 г. със седалище в Милуоки, Уисконсин. Европейската централа се намира в Буршайд, Германия.

Интернет адресът на компанията е: www.johnsoncontrols.com.