Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Почина Мария де Вилота

Почина Мария де Вилота

182
0
Мария де Вилота,Маруся

Мария де Вилота е била открита мъртва в хотелската си стая в Севиля рано тази сутрин, съобщиха испански агенции.

Испанката бе трети пилот в отбора на Маруся във Формула 1 през 2012 г. Тя катастрофира тежко в началото на юли миналата година по време на аеродинамичен тест с тима на летище Дъксфорд във Великобритания. Това бяха дебютните й изпитания за отбора и общо четвъртото й качване в болид от Формула 1.

Мария се удари в платформа на транспортен камион при връщането си в пита и бе с тежка черепно-мозъчна травма. Тя претърпя няколко спешни операции, като загуби дясното си око вследствие на инцидента. В Маруся проведоха вътрешно разследване на катастрофата и обявиха, че в автомобила не е имало проблеми преди или по време на удара.

Де Вилота бе изписана от британската болница близо месец след станалото. Тя се завърна в родината си, където претърпя още операции и проведе физиотерапевтична програма за възстановяване.

Според информацията на испанските агенции местната Бърза помощ е получила обаждане от хотела, където е отседнала Де Вилота.

На Фейсбук страницата й семейството й пусна съобщение, което гласи:

– Скъпи приятели, Мария ни напусна. Тя трябваше да отиде в рая като всички ангели. Благодарни сме на Господ за допълнителната година и половина, през която я остави при нас.

Мария бе на 33 години. Тя е била в Севиля, за да промотира биографията си „Life is a gift” („Животът е дар”).