Начало Автомобили Подаряват мобилен компютър HP при покупка на VW Touareg

Подаряват мобилен компютър HP при покупка на VW Touareg

182
0

Официалният вносител на Volkswagen за България „Порше БГ” и технологичният гигант Hewlett-Packard предлагат за първи път възможността едновременно да оцените технологичните достижения на двете марки. От 1 ноември 2007 г. всеки, който закупи VW Touareg, ще получи подарък мобилен компютър.

Специално за съвместната акция HP са разработили модела HP Compaq 6715s, наречен „Touareg Edition”. Той разполага с процесор AMD Sempron™ 3600+, 15.4-инчов дисплей WXGA Bright View (с резолюция 1280 х 800), памет 512 MB DDR2, твърд диск 80 GB, DVD +/-RW LightScribe, инсталиран MS Windows Vista Home Basic и възможност за безжична връзка с Bluetooth и Wi-Fi.

Ограниченията в мобилността ще паднат напълно с трите бензинови и трите дизелови двигателя на VW Tuoareg, предлагани на цена от 63 644 лева без ДДС. Всеки от задвижващите агрегати е създаден с цел да придаде на Touareg изцяло индивидуален, неповторим характер.

Агрегатът V6 3.6FSI разполага с модерна система за директно впръскване на гориво и подобрена конструкция, които спомагат за постигане на изключително висока ефективност на работа на двигателя, отразяваща се в до 15% по-нисък разход на гориво в сравнение за своите 280к.с и въртящият момент – 360 Hm.

V8 4.2FSI съчетава икономичността на технологията FSI с внушителната мощност от 350 к.с. Горивото се впръсква директно от мощни помпи с налягане до 150 бара в оптимизираните горивни камери, където възпламеняването на горивно-въздушната смес се извършва с точност до милиметър и хилядна от секундата. Пълният контрол на процесите гарантира повече динамика при нисък разход на гориво.

W12 6.0 Истинско чудовище – 12-цилиндров W-образен двигател, се крие под капака на спортната версия на Touareg. Работния обем на мотора е 6 литра, максималната мощност е 450 к.с. (331 kW), а въртящият момент 600 Nm. Благодарение на тези невероятни показатели Touareg ускорява от 0 до 100 км/ч от място за 5,9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Свръх мощността се поема от четирите колела посредством 6-степенна автоматична Tiptronic трансмисия.

Редовият 5-цилиндров дизелов агрегат R5 2.5TDI успява да съчетае по съвършен начин разумния разход на гориво с впечатляващо удоволствие зад волана със своите 174к.с и въртящ момент – 400 Нм.

Когато говорим за V6 3.0TDI е достатъчно само да споменем, че той съчетава свръхмодерната комбинация от системата Common-Rail и пиезоинжектори и така постига фино петкратно дозиране на горивото при всеки такт. Така разходът и вредните емисии се снижават до минимум, а всяка капка дизелово гориво се превръща в енергия за 240к.с. и въртящ момент 550 Нм по най-ефикасния начин.

V10 5.0TDI – най-големият дизелов двигател, вграждан някога в сериен автомобил. Предимствата на електронната система за управление на процесите в двигателя на принципа „Master-Slave”, принудителното пълнене с два турбокомпресора и директното впръскване тип „помпа-дюза” могат да се обобщят накратко с резултата – 313 к.с и максимален въртящ момент от 750 Нм.
Независимо кой агрегат изберете, ще станете част от един нов свят с по-малко ограничения и ще получите новия лаптоп на HP.

Автомобилите са налични на склад и няма да се наложи да чакате след като поръчате новия си Touareg.

Можете да тествате вашия Touareg в търговско-сервизните комплекси на Volkswagen в цялата страна. Освен в София, марката има свои дилърски комплекси в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и Плевен.