Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подценихме някои от съперниците през 2016 г., призна Хасегава

Подценихме някои от съперниците през 2016 г., призна Хасегава

28
0

Спортният директор на Хонда за F1 Юсуке Хасегава призна, че е подценил някои от съперниците на Макларън през 2016 г. Японската компания вече два сезона поред доставя задвижващи системи за екипа от Уокинг, като заради лошите им качества през 2015 г. тимът завърши на 9-о предпоследно място в шампионата при конструкторите.

През тази нещата по отношение на мотора се подобриха и Макларън завърши на 6-о място при тимовете, като в някои състезания тимът беше 4-ия по сила в решетката. Но според Хасегава очакванията са били за малко по-добро представяне и класиране.

„2015 г. очевидно беше ужасна, но това беше първата ни година да се подготвим за всичко, заяви Хасегава пред Аутоспорт. – Затова прогресът ни за 2016 г. бе естествен. Но аз очаквах малко повече. Надявахме се, че ще се справим малко по-добре. Освен това признавам, че не очаквахме Форс Индия или Хаас да направят толкова добри коли.”

Хасегава освен това посочи надеждността на болида като областта, в която от Хонда са постигнали най-голям напредък през миналия сезон. „Най-голямо подобрение постигнахме по отношение на издръжливостта, заяви Хасегава. – Това ни позволи да провеждаме нормални тренировки и да имаме време за подготовка. Имахме все пак някои проблеми, но успявахме да провеждаме програмата си през уикенда много добре и това ни позволяваше да разберем какво е нивото ни на представяне.”