Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подобрение във Ферари има, но не е достатъчно, категоричен е Доменикали

Подобрение във Ферари има, но не е достатъчно, категоричен е Доменикали

37
0
Стефано Доменикали

Ферари записаха първи подиум за 2011 г. в Гран при на Турция, но все още са далеч от целите си, заяви шефът на отбора Стефано Доменикали след надпреварата. Той обясни, че подобрението и в квалификация, и в състезателната дистанция са видими, но Скудерията трябва да извърви дълъг път преди да стигне до желанието позиции.

Измина дълго време, откакто един от пилотите ни се бе качвал на подиума, но най-накрая отново бяхме на почетната стълбичка. Фернандо [Алонсо] направи чудесно състезание, не допусна никакви грешки, беше агресивен в необходимите моменти и внимателен, когато ситуацията го изискваше. Съжалявам за Фелипе [Маса], тъй като и той имаше шанс да постигне чудесно класиране – обясни Доменикали. – Още в предхождащите Турция три старта видяхме, че в състезание F150° Italia като че ли е различен автомобил спрямо този в събота, но така и не използвахме максималния му потенциал. На Истанбул парк бяхме конкурентноспособни за дълги периоди от време и ако Фернандо не се бе озовал зад [Нико] Розберг, можеше да притисне Фетел още повече – допълни той.

Междувременно самият Алонсо бе категоричен, че повечето изпреварвания в състезанието на Истанбул парк се дължат на гумите, а не на наличието на KERS и DRS след появили се опасения, че задминаванията са станали прекалено лесни.

Според мен всичко беше наред. На мен ми харесва, свиквам с нещата. Формула 1 е съвсем нова в сравнение с миналата година. Когато бях зад Розберг в първите няколко обиколки, беше невъзможно да го изпреваря. Но след като гумите му се поизносиха, стана лесно. Нали това искат хората – по-голямо шоу, повече спирания в бокса, повече изпреварвания. За някои може да е объркващо. Развитието на ситуацията за първите петима в състезанието може да се следва, но не и тази кой например е 14-и в колоната, просто защото има прекалено много боксове – заяви двукратният световен шампион.