Начало Автомобили Polestar 2 е луксозен автомобил на годината в Германия

Polestar 2 е луксозен автомобил на годината в Германия

435
0

Polestar 2 спечели в категорията Лукс на наградите за Автомобил на годината в Германия (GCOTY). По този начин електрическият модел достигна до финалния кръг на тазгодишното състезание. Независимото жури, състоящо се от 18 водещи немски автомобилни журналисти, оцени общо 72 автомобила, които са пуснати на пазара от края на 2019 г.

Експертите избраха по един победител във всяка от петте категории – Компактност, Премиум, Лукс, Нова енергия и Производителност. В тази на Polestar 2 участваха още Tesla Model Y, BMW X6 и Land Rover Defender. В категорията бяха оценявани модели с начална цена над 50 000 евро. Петимата победители във всяка категория сега продължават към финалния кръг на гласуване за титлата автомобил на годината в Германия.

„Нашата цел винаги е била да създадем нещо повече от поредната електрическа алтернатива на пазара. Ние искахме да разработим автомобил, който вдъхновява клиентите със своя дизайн, иновации и производителност“, сподели Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор на Polestar. „Гордеем се, че журито е признало Polestar 2 по този начин.“

Членовете на журито оценяват независимо участниците според различни критерии като дизайн, удоволствие от шофирането, задвижване, управление, качество, комфорт, практичност, безопасност, грижа за околната среда, информационно-развлекателни системи, значимост и съотношение цена/динамика.

Polestar 2 разполага с повече от 400 конски сили и може да достигне от нула до 100 километра в час за около пет секунди

Автомобилът е със задвижване на всички колела и 78 кВтч батерия. Това е и първият автомобил в света с Android Auto OS на Google, който позволява на шофьорите да използват популярни приложения на Google като Maps, без да се налага да синхронизират смартфон. За да покаже всички налични приложения за Android Automotive OS, Polestar 2 се предлага с 11-инчов сензорен дисплей.

„Наградата доказва, че електрическите автомобили добиват все повече популярност в Германия“, сподели Александър Луц, управляващ директор на Polestar Германия. Той прие наградата в категорията в навечерието на финалните тестове. „Фактът, че успяхме да надделеем в тази важна категория, особено срещу всички утвърдени марки, потвърждава каква фантастична кола е Polestar 2.“

Журито ще обяви големия победител в конкурса Кола на годината в Германия през ноември.