Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Положението в Уилямс няма да се оправи, смята Вилньов

Положението в Уилямс няма да се оправи, смята Вилньов

92
0
Сергей Сироткин,Уилямс

Световният шампион за 1997 г. Жак Вилньов не смята, че екипът на Уилямс ще се оправи след лошото начало на този сезон. Екипът на Франк Уилямс е най-слабият през 2018 г., като е последен в класирането при конструкторите с едва 4 спечелени точки.

Колата има много проблеми в завоите, като задницата е много нестабилна и непредвидима в поведението си. В последния кръг на Силвърстоун тимът използва ново задно крило, което обаче доведе до блокиране на работата на пода в задната част на колата във високоскоростните завои.

В резултат и двамата излетяха от пистата по време на квалификацията, след което тимът реши да се откаже от новото крило и да постави старото. Това доведе до старт от бокса и за двамата пилоти Ланс Строл и Сергей Сироткин.

„Не, тимът няма да се подобри тази година, каза Вилньов. – Отборът е мъртъв. Той няма мениджмънт. През 2013 г. те поставиха начело на тима Клер Уилямс вместо Джонатан (брат й). Това беше голяма грешка. Вижте къде се намира отборът сега. Не виждам как той може да се оправи. А наличието на пилоти без опит не помага.“ 

За кризата в Уилямс и обяснението за нея на технически шеф на тима Пади Лоу четете в новия брой 217 на списание ClubS1