Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Положението за Ферари не е било по-лошо, счита Шумахер

Положението за Ферари не е било по-лошо, счита Шумахер

13
0

Благодарение на спечелените в Япония точки, Ферари остана на трето място при конструкторите, но вече бившият световен шампион Михаел Шумахер не счита това за особено постижение. Сезонът за Скудерията е всичко друго, но не и успешен, признава германецът.

“В нито един момент през 2005 г. не сме били конкурентоспособни и не сме спорили за титлата, която беше наша в продължение на няколко години. Все още съм трети във временното класиране, а тимът е трети при конструкторите. Никога положението не е било по-ужасно”, коментира Михаел.

Реално погледнато това е най-лошият резултат на отбора в последните 10 години. От Ферари обаче не губят надежда да си възвърнат лидерската позиция през следващият сезон.

“Подиум в края на годината ще е чудесно постижение, но шансовете за подобна развръзка не са много големи. Не вярвам ситуацията да е по-различна отколкото на Сузука. В момента не можем да се надяваме на крачка напред. Но кой може да знае със сигурност? Трябва да изчакаме петъчните тренировки, за да разберем на какво ниво сме. Аз както винаги ще дам най-доброто от себе си за представянето ни”, допълни Шумахер.