Начало Moto News Полпозишън за Лоренцо и в Германия

Полпозишън за Лоренцо и в Германия

52
0

Четвърти пореден полпозишън този сезон взе пилотът на Ямаха – Хорхе Лоренцо, днес.

Този уикенд на пистата Захсенринг се провежда Гран при на Германия в MotoGP, като вниманието на всички в падока е насочено към завърналия се световен шампион Валентино Роси, който въпреки болките в крака и рамото си и отсъствието от няколко състезания, успя да даде пето време днес – с по-малко от 6 десети от секундата по-слабо от това на съотборника му. 

Днес обаче доминацията на Лоренцо продължи с пълна сила и той успя да грабне поредната си първа стартова позиция, оставяйки Кейси Стоунър (Дукати) зад себе си. На австралиеца не му достигнаха само 24 хилядни, за да подобри времето на испанеца, затова утре той ще стартира втори. Последният пилот на първа стартова редица пък ще бъде Дани Педроса (Репсол Хонда).

Съотборникът на Педроса – Андреа Довициозо, даде четвърто време, с 3 десети по-слабо от това на испанеца, а шести, непосредствено след Валентино Роси, остана Ектор Барбера (Аспар Рейсинг), за когото това е най-доброто класиране в квалификационна сесия от MotoGP.

Квалификацията днес обаче бе прекратена с червен флаг 25 минути преди края, след като Бен Спийс (Монстер Ямаха Тек 3) и Ранди де Пюние (LCR Хонда), загубиха контрол върху машините си, след като налетяха на разлятото малко преди това масло от мотоциклета на Лоренцо.

Новакът Спийс се отърва без контузии, но де Пюние нарани крака си, който обаче се оказа, че не е счупен, а само натъртен. Затова вероятно утре той ще успее да заеме седмата стартова позиция, която си извоюва днес.