Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Поне 10 нови потенциални отбора

Поне 10 нови потенциални отбора

39
0

Дори и ако девет от настоящите отбори откажат да се състезават във Формула 1 догодина, то има повече от достатъчно валидни кандидатури за 2010 година.

Изглежда, че доста отбори са подали документи за нискобюджетни отбори, като последно разкритите имена са тези на Епсилон Еускади и Н. Технолъджи. С тях потенциалните нови отбори стават 10, а колите – съответно 20.

В допълнение се носят слухове, че отборите от джуниър сериите Карлин и Манор Моторспорт също може да са подали документи за участие през 2010 година. Същият слух съществува и за необявен още италиански тим.

И в допълнение към тима на Уилямс, официално са подали документите си от Продрайв, Лола, USF1, Суперфънд, Марч, Кампос, Лайтспийд и Брабам.

Междувременно Хоан Вияделпрат от Епсилон Ускади потвърди пред испански медии, че действително е подал документите на отбора: „Мога да кажа, че бъдещето ни е осигурено за поне четири години.“

В същото време в официално съобщение към медиите от MSC Организейшън казаха, че са подали документите си още на 23 май. И докато ФИА може да загуби големи отбори като Ферари и Макларън, както и настоящите лидери Браун GP, то големината на списъка с нови отбори за 2010 година окуражава Макс Мозли.

„Според мен нещата изглеждат много добре“ – каза президентът на ФИА. „Трябва да кажа, че ако искат да си пишат сами правилата, те трябва да си организират собствен шампионат.“

ФИА ще представи списъка с отбори за 2010 година на 12 юни.