Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пореден добър резултат за Форс Индия

Пореден добър резултат за Форс Индия

56
0

Въпреки отпадането на Витантонио Лиуци, тимът на Форс Индия бе особено доволен от представянето си днес, тъй като за пореден път доказа, че колата му вече е достатъчно добра, за да се бори постоянно за добро класиране. Това бе доказано днес от четвъртата позиция на Адриан Сутил.

„Състезанието бе чудесно, а колата се представи наистина добре. На старта знаехме, че ще бъде наистина трудно да защитим позицията си срещу Кими и неговия бутон KERS, а после бях заклещен зад него през цялото състезание. Бях наистина бърз, но просто не можах да намеря начин да го задмина, тъй като KERS имаше толкова голям ефект на тази писта. Във втория ми питстоп имахме шанс да го задминем в бокса и натиснах наистина много, но натиснах спирачките в бокса прекалено късно. Мисля, че трябва да се извиня на механиците за това. Те обаче свършиха страхотна работа. Като цяло състезателното ни темпо бе много добро, но накрая стратегията с едно спиране в бокса проработи по-добре от тази с две. Въпреки това обаче спечелихме точки и затова аз съм наистина много шастлив за мен и за целия отбор на пистата и във фабриката и въздушния тунел“, каза Сутил.

Съотборбникът му и дебютант за този сезон – Витантонио Лиуци, обаче бе възпрепятстван от технически проблем и бе принуден да напусне надпреварата.

„Най-накрая отново се състезавам и дадох 100% от себе си. Не направихме никакви грешки и всичко бе перфектно и бяхме в страхотна позиция, но после се появи странен проблем – трансмисията започна да издава странен шум, вследствие на което загубих скорост и не можех да натискам. Но това са състезанията. Жалко е, защото досега нямахме проблеми с издържливостта, но ето че сега имаме. Няма да се предадем до края на сезона, искаме да вземем много точки и съм сигурен, че ще успеем“, заяви Сутил.

Шефът на отбора Виджай Маля също бе доволен.

„Това бе поредният страхотен уикенд за Форс Индия. Мислехме, че подиумът ще бъде само мечта този уикенд, а накрая на състезанието бяхме на по-малко от половин секунда от него. Знаем, че колата е добра и тъй като ще има допълнително развитие, за следващото състезание сме доста уверени, че ще продължим с тази форма“, смята индиецът.