Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Порой отлага квалификацията за Гран при на Япония

Порой отлага квалификацията за Гран при на Япония

54
0
дъжд

Много силен пороен дъжд е на път да отложи квалификацията за Гран при на Япония за утре (неделя). Последната свободна тренировка на пистата Сузука рано тази сутрин се проведе при същите условия и само двама пилоти дадоха въобще някакво време.

– Невъзможно е да се кара, докато вали. По трасето има цели реки и е невъзможно да удържиш колата на него – обясни Себастиен Буеми от Торо Росо, който все пак направи обиколка по наводнения асфалт.

Официалната тренировка за място на стартовата решетка пък вече три пъти е отлагана с по половин час с надеждата валежът поне да стихне. С минаването на времето обаче може да намалее и естествената светлина, което също притеснява екипите.

Междувременно в боксовете екипите започнаха да си търсят забавления, като Лотус направо си организираха състезание с лодки от подръчни материали. Хейки Ковалайнен гордо пусна своето творение към изхода на питлейна, но то спря преди семафора. Финландецът невъзмутимо обясни, че лодчицата му чакала да светне зелената светлина!