Начало Автомобили Порше 997 Турбо получи фейслифт

Порше 997 Турбо получи фейслифт

138
0

Порше разпространиха първите официални снимки на фейслифт-версията на актуалното 911 Турбо. Моделът ще бъде показан за първи път на автосалона във Франкфурт през Септември.

От компанията твърдят, че са подложили на ревизия всички ключови места в автомобила, между които, разбира се, е и двигателят. Новият 3.8-литров боксеров мотор е оборудван с патентованият турбокомпресор на Порше с променлива турбинна геометрия.

Съчетан с новата седем-степенна PDK трансмисия с двоен съединител, новият агрегат дава както повече мощност, така и по-малко вредни емисии.

С мощността си от 500 к.с., този двигател помага на новия модел да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди и да достигне максимална скорост от 312 км/ч. 

Моделите, които ще бъдат поръчани с PDK трансмисията, ще имат и 3-лъчев волан с планки за смяна на скоростите oтзад, а не стандартният волан с копчета за смяна на предавките.

Новото Порше 911 Турбо ще започне да се продава и в двата си варианта (купе и кабрио) в Германия от 21-ви ноември тази година, като цените ще са съответно 145 871 и 157 057 евро.