Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Порше не отрича, че може да влезе в F1

Порше не отрича, че може да влезе в F1

69
0

Порше не отрече, че може да влезе във Формула 1. Това може да се случи през 2021 г., когато в сила ще влязат нови правила относно двигателите.

Голям брой автомобилни производители участваха в последните срещи, организирани от ФИА, където се обсъждаше какви трябва да бъдат агрегатите след 2020 г. Наскоро Порше обяви, че напуска състезанията за издръжливост във висшия клас LMP1 и влиза във Формула Е от 2019 г.

„Нуждаем се от всички тези хора (които работеха в LMP1) в бъдеще”, каза Михаел Щайнер, шеф на отдела по проучвания и развитие на Порше. – Страхотният тим, който изградихме, е високо мотивиран и разполага с огромно количество знания. Така че е добра идея да имаме конкретен план за инженерите, механиците и дори за пилотите.”

Щайнер също така потвърди, че компанията разработва високо ефективен двигател, но без да спомене какво ще бъде същинското му предназначение.

„Точно както другите производители и ние участвахме в дискусиите на ФИА относно бъдещето на Формула 1, каза още Щайнер. – Екипът във Вайсах в момента не работи върху двигател специфично за F1, а изработва високо ефективен двигател на концептуално ниво без решение какво ще правим с него.“

За прехода на автомобилните производители към Формула Е четете в специален материал в новия брой 207 на списание ClubS1.