Начало Formula E News Порше запазва пилотския си състав във Формула Е

Порше запазва пилотския си състав във Формула Е

71
0
Паскал Верлайн и Антонио Феликс да Коща, Порше
Паскал Верлайн и Антонио Феликс да Коща, снимка Порше

Порше запазва пилотския си състав във Формула Е. Германският производител ще продължи да разчита на Паскал Верлайн и Антонио Феликс да Коща. Двамата шампиони ще защитават цветовете на марката за сезон 2024-25.

Порше избра най-логичното решение след края на сезон 10 във Формула Е. Това беше кампания, в която Верлайн спечели първата си титла при пилотите. В същото време Да Коща спечели четири победи и завърши на шесто място в крайното класиране

И двамата пилоти имаха дългосрочни договори, които продължават поне до края на сезон 11. Въпреки това мястото на Да Коща беше застрашено след трудностите, които имаше португалеца в началото на сезон 2023-24. В крайна сметка обаче силната втора половина на кампанията помогна на португалеца да запази мястото си в заводския тим на Порше.

Сезон 2023-24 започна отлично за Порше. Германците триумфираха в Мексико Сити благодарение на Паскал Верлайн. После пилотът имаше серия от трудни състезания, преди да спечели старт №2 на италианската писта Мизано. Верлайн продължи доброто си представяне и беше изключително постоянен. В края на кампанията той спечели първата надпревара в Лондон и се доближи до титлата. В крайна сметка той успя да триумфира в световния електрически шампионат и да донесе първи сериозен успех на Порше.

Първоначално Порше спечели и трофея при производителите. За нещастие, наказание на Да Коща във втория старт по улиците на Лондон заради удар с Ник Касиди от Ягуар Рейсинг. Британците в крайна сметка спечелиха титлите при отбори и производители. По-рано тази година германците потвърдиха ангажимента си към Формула Е до 2030 г.

Същевременно Да Коща имаше кошмарен старт на сезон 2023-24. Пилотът на Порше отпадна в Мексико Сити и не взе точки в следващите два старта в Дирия. След това португалецът постигна напредък и спечели първия старт в Мизано. Няколко часа по-късно беше дисквалифициран заради техническо нарушение. От Порше обжалваха решението на стюардите, но в крайна сметка не успяха да спечелят.

Да Коща беше един от най-силните пилоти през втората половина на кампанията във Формула Е. Португалецът спечели втория старт в Берлин, както и този в Шанхай. След това пилотът на Порше записа дубъл на пистата в Портланд.

Следващия сезон отново ще има четири болида, задвижвани от Порше. Освен заводските, тук се включва и тимът на Андрети. Пилоти на американския екип са Джейк Денис и Нико Мюлер.