Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последен домашен старт за Бриджстоун

Последен домашен старт за Бриджстоун

34
0
Бриджстоун,гуми

Със стратегия меки-твърди гуми Себастиан Фетел спечели Гран при на Япония пред съотборника си в Ред Бул Марк Уебър. Австралиецът и третият в подреждането – Фернандо Алонсо (Ферари) – бяха избрали същия подход, донесъл им успех на пистата Сузука.

– Квалификацията от вчера бе отложена, но бяхме възнаградени с прекрасно и вълнуващо състезание – сподели след финала председателят на борда на Бриджстоун Шоши Аракава. – За компанията ни това бе последно домашно състезание. Горд съм, че подкрепяхме най-високата категория автомобилен спорт в продължение на 14 години. Искам да благодаря на всички отбори, пилоти, фенове и въобще всички, свързани с Формула 1. Пожелавам на спорта да просперира в бъдеще – допълни той.

Директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима също определи надпреварата като вълнуваща, отбелязвайки и силното представяне на гумите, независимо от избраната от отделните състезатели стратегия.

– След изминаване на половината дистанция повърхността на трасето се подобри значително с наслагването на повече гума, не без помощта и на прекрасното слънчево време. Дори от началото на състезанието меките ни гуми бяха със солидно поведение, макар условията да бяха най-трудни за тях точно тогава. Изключително сме горди, че демонстрирахме страстта си към съвършенството чрез надпревара без проблеми със сигурността. Много съм щастлив и че японското присъствие във Формула 1 е така силно в лицето на Камуи [Кобаяши] – той направи куп изпреварвания днес – допълни Хамашима.