Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последен състезателен уикенд за BMW Заубер

Последен състезателен уикенд за BMW Заубер

59
0

Последната си обща снимка направи отборът на BMW Заубер днес на пистата Яс Марина Бей в Абу Даби. Баварският автомобилен концерн обяви през август, че в края на сезон 2009 г. се оттегля от Формула 1, което постави под съмнение участието на тима в шампионата догодина.

Въпреки тъжното настроение екипът работи упорито, но само Ник Хайдфелд успя да изпълни цялата си програма. Роберт Кубица спря с повреда в двигателя, след като бе взето решение да не ползва девети агрегат тази година. Моторът го предаде във втората тренировка, което не бе изненада, след като бе навъртял вече цели 2200 км.

– Пистата предлага всичко, за което можеш да се сетиш. Асфалтът е добър, конфигурацията също. Първият сектор се отличава с бързи завои, във втория дългата права дава възможност за изпреварвания, а последният е доста тесен – разказа впечатленията си от трасето Хайдфелд. – Аз обаче все още не съм доволен от настройките и баланса си. Това важи особено в един бърз тур. В дълга серия времената се подобряват.

Кубица остана последен в подреждането след вторите 90 минути заради счупения двигател и бе разочарован заради загубеното време. Полякът обаче е сигурен, че ще е на грида през 2010 г., тъй като има договор с Рено. Този уикенд той е със специална каска с послание с благодарност към BMW Заубер.

Като цяло пък немско-швейцарският екип смята, че е с правилни първоначални реглажи след проведените симулации.

– В самото начало на тренировките разбрахме, че сме били доста точни в предвижданията и очакванията си от трасето – каза техническият шеф Вили Рампф. – Днес работихме по подготовката си за надпреварата, както обикновено. Вярваме, че имаме достатъчно данни на разположение, за да направим верните заключения и за остатъка от уикенда – допълни той.