Начало Други Последни състезания за Симеон и Коко, ново 5-то място за Владо на...

Последни състезания за Симеон и Коко, ново 5-то място за Владо на Спа

104
0

Днес се проведоха последните стартове от ADAC Формула BMW и Формула Рено 2.0 Италия, на Хокенхайм Николай Върбицалиев се подвизаваше за Мюке Моторспорт, а на Монца Симеон Иванов стартира в последния си старт за сезона с БВМ Минарди в Италия.

Симеон имаше голям шанс от добра стартова позиция(14-ти сред 39-те участници!), но големите надежди свършиха още в първата обиколка когато той отпадна след контакт с друг състезател. Все пак на Симеон му остава още един кръг от Еврокупа Формула Рено на пистата до Барселона през октомври заедно със Световните серии на Рено.
В генералното класиране при пилотите за Формула Рено Италия Симеон зае 21-во място в дебютния си сезон. Неговите съотборници Лапена(4-ти сезон във шампионата) и Рамос заеха съответно 13-то и 14-то място в генералното класиране от 33-ата пилоти които са спечелили точки през този сезон.
Шампион стана Мика Маки след оспорвана битка през целия сезон с редица пилоти. След това в класирането са още двама пилоти на Ред Бул – Хайме Алгурсари и Брендън Хартли. Хартли спечели 3-то място, след като в последния кръг успя да се опази от Роберто Мерхи и най-добрия пилот на северните ни съседи – Михай Маринеску, който се състезава за отбор създаден специално от националната им петролна компания Петром.

Коко Върбицалиев на Хокенхайм имаше отново трудно и хаотично състезание. Завърши 11-ти при новаците и 23-ти в генералното класиране. Победител стана Адриан Тамбей (син на F1 легендата Патрик Тамбей).
В генералното класиране при новаците с победите си от Хокенхайм Адриан спечели и титлата при новаците, като измести Марко Витман.
При новаците Коко се класира 10-ти, докато в общото класиране завоюва 18-та позиция от 33-ма пилоти спечелили точки.
Шампион предсрочно вече беше станал Йенс Клингман, пред испанеца Даниел Кампос-Хил и Филип Енге.

Да се надяваме, че и през следващата година и двамата ни пилоти ще успеят да съберат бюджет и да участват и тестват пълноценно в избраните от тях шампионати, разбира се за сериозни отбори.

В Ардените на най-пилотската писта Спа другият български пилот, който се състезаваше този уикенд – Владимир Арабаджиев – успя да се добере до 5-то място във второто състезание и заема 6-то място в генералното класиране.
Диего Нунес спечели състезанието, след като Давиде Ригон трябваше да се прибере в бокса, а Джакомо Ричи отпадна с технически проблем.
Владо все още има шанс при безпроблеми състезания на Монца и Барселона да вземе от Алекс Даниелсон и 5-то място в генералното класиране.