Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последни сблъсъци преди Гран при на Бразилия

Последни сблъсъци преди Гран при на Бразилия

59
0

Часове преди решителната надпревара за Гран при на Бразилия, в която ще се реши световната титла във Формула 1 за 2007 г., напрежението в падока на Интерлагос е осезаемо. Основни претенденти за короната са пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън. Шанс има и Кими Райконен (Ферари). В класирането води англичанинът със 107 точки, на 4 зад него е испанският двукратен шампион, а финландецът изостава на 7 точки от лидера.
Напрежението проличава по различни начини, най-вече в екипа на Макларън. Във вчерашната пресконференция след квалификацията например Анн Джунтини от френския вестник “Екип” обвини Хамилтън, че нарочно е попречил на Кими Райконен по време на последната част на квалификацията. Англичанинът упорито се защитаваше, че е направил всичко по силите си, за да пусне колегата си, но дамата не отстъпи от позицията си, питайки пилота всичко ли е оправдано в името на спечелването на титлата.
В интерес на истината Хамилтън вече се бе извинил на Райконен, но това не му спечели одобрението на Джунтини.
Самият Кими не прояви – в обичайния си стил – кой знае какви чувства, но все пак отбеляза случая.
Определено не помогна. Отворих твърде много кривата, минавайки покрай него (Хамилтън – б.р.) и загубих известно време. Не знам колко точно, но със сигурност имаше по-лесен начин да ме пропусне – заяви звездата на Ферари.
Междувременно Фернандо Алонсо бе разочарован от четвъртата си позиция на грида и дори изрази предположение, че е загубил титлата с това си място на стартовата решетка.
За съжаление един от вариантите да спечеля шампионата бе да спечеля състезанието, а помежду ни да има Ферари. Сега това е малко вероятно да се случи. Изглежда невъзможно, но пък във Формула 1 никога не се знае. Не съм песимист, а реалист – коментира испанецът.
Той не пропусна пак да “захапе” шефа на Макларън Рон Денис за изпусната реплика след надпреварата в Китай, че с Хамилтън не се състезавали срещу Кими, а срещу него.
Мнозина обърнаха внимание и на специалния наблюдател на ФИА в бокса на Макларън, назначен от световната федерация, за да е сигурно, че между двамата пилоти на Сребърните има равенство. Шефът на испанската автомобилна федерация Карлос Грасия също е в бокса, при това като специален гост на Рон Денис. Самият Денис коментира присъствието на всички тях така:
Хората от ФИА и от Испания са ни гости. Педро (Де ла Роса – б.р.) им обясняваше всичко и отговаряше на въпросите им. На наблюдателя дадохме слушалки, за да чува диалога с пилотите.