Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последният старт за сезона – partying all around

Последният старт за сезона – partying all around

65
0
Мейси Грей

Понякога последният кръг от сезона във Формула 1 е изключително напрегнат уикенд, в който се решават титлите за годината в Гран при. Друг път, както е в момента, точно тогава екипите и пилотите правят неща, които не могат по време на останалите кръгове на годината. Като например да се съберат заедно на кръчма или да отидат на парти (понякога няколко пъти в рамките на два-три дни!).

В Сао Пауло края на сезона вече бе отбелязан няколко пъти. Себастиан Фетел, Хейки Ковалайнен и Рубенс Барикело заведоха целите си екипи на вечери в града в прочутите чурасерии, където се сервира всякакво месо – и съответно се изяждат килограми мръвки.

Дженсън Бътън направи същото за британските журналисти. Общо-взето се говореше, че някои хора не са яли от известно време с идеята, че им предстои подобен купон! На съседна до английската маса пък бе забелязан Рос Браун. Шефът на Мерцедес във Формула 1 празнуваше 57-мия си рожден ден, при това в компанията на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Пресаташетата на всички екипи също имаха своя купон: той бе организиран от Пирели, а за компания бе поканен и екипът на ВВС. Някои намръщени лица на другия ден не се дължаха на нахалството на журналисти, а чисто и просто на прекалено голямото количество кайпириня от предишната вечер.

Междувременно Фелипе Маса отбеляза своята Гран при №100 за Ферари и получи кажи-речи половин кола като подарък. Освен семейството му (включително Фелипе младши, въртящ се в ръцете на майка си Рафаела), на случая присъстваха Петер Заубер и Мониша Калтенборн от Заубер, както и Фернандо Алонсо, Михаел Шумахер и Рубенс Барикело.

F1 Rocks в Бразилия пък може и да не блести със звезди като Сър Пол Маккартни (в Абу Даби), но се оказа, че и Мейси Грей, и Джеси Джей имат достатъчно почитатели в падока. Те бяха на гости дори на Бърни Екълстоун, след като направиха страхотни концерти по-рано през седмицата.