Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Постиженията на Малдонадо окуражават Сена

Постиженията на Малдонадо окуражават Сена

39
0
Бруно Сена,Пастор Малдонадо

Той кара за трета година във Формула 1 и въпреки това тазгодишното Гран при на Великобритания е първото за Бруно Сена. В Испания Рейсинг и Рено той не кара на Силвърстоун и сега тепърва ще трябва да опознава трасето.

„Първо имах проблеми с отбора, а втората година бях само резервен пилот в Англия“, обясни Сена преди началото на уикенда на Силвърстоун. И въпреки липсата на достатъчно опит в днешния ден Валтери Ботас бе в болида на Уилямс вместо бразилеца.

Според мнозина експерти Силвърстоун ще е удобна писта за Уилямс, заради сходните характеристики с Барселона. Там обаче времето бе значително по-топло.

„Поне на теория трябва да се представим добре, защото колата ни е добра за високоскоростни писти и завои. В същото време много зависи и от атмосферните условия. Всяка кола има различен работен прозорец. За радост нашият е доста обширен и това досега ни помага.“

От няколко месеца вече се носят слухове, че Сена може да бъде заменен от Ботас. Въпреки това бразилецът не се чувства под напрежение заради силното представяне на Малдонадо, което контрастира с неговото.

„Представянето на Пастор само може да ме окуражава. Това означава, че разполагам с кола, която може да спечели състезания. Значи има шанс да спечеля и аз. Успокояващо е, че Франк Уилямс за момента е доволен от представянето ми, но разбира се мога да се справя и по-добре.“