Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Постоянна добра скорост е по-ценна от еднократна победа, убеден е Булие

Постоянна добра скорост е по-ценна от еднократна победа, убеден е Булие

39
0
Ерик Булие

Шефът на Лотус във Формула 1 Ерик Булие е убеден, че постоянната добра скорост в шампионата е по-ценна от еднократна победа. Пилотите на екипа Кими Райконен и Ромейн Грожан финишираха втори и трети в Гран при на Унгария, а няколко пъти преди това бяха близо до успех, но досега нито един не се качи на най-високото стъпало на подиума.

Победа бе била страхотна, няма съмнение. Бяхме близо до нея на много различни писти и това е чудесно с оглед на шампионата, както и със сигурност по-добро от еднократен успех. Но искаме, разбира се, да направим болидите още по-бързи. Мисля, че можем да сме доволни от постигнатото през първата половина на сезона, особено като се има предвид колко трудно ни бе през 2011 г. То е доказателство за таланта и уменията на всички в Енстън – те създадоха прекрасен автомобил, който става все по-добър в течение на сезона. Не мога обаче да игнорирам загубените по различни начини точки, има накъде да се развиваме – обясни Булие.

Той сподели също така, че са направени крачки в правилната посока по отношение на квалификациите. В Лотус бяха наясно, че с по-предни позиции на грида имат по-голям шанс в надпреварите и упорито се трудят в този аспект:

– И двете коли бяха в топ 5 в Будапеща и ако успеем да постигнем малко по-добро представяне през останалата част от сезона, то ще можем да се борим и за победа.

В Енстън използваха месеца, през който нямаше надпревари от първенството, за да направят някои подобрения във фабриката си. Това включваше част от машините за производство, аеродинамичния тунел и динамометъра, на който се тестват скоростните кутии. Булие заяви, че се разчита на тези значителни инвестиции да помогнат за напредъка при Е20. Целта обаче остава същата: по-добро представяне спрямо миналия сезон.

– Ако обаче темпото ни се засили значително, може да преразгледаме амбициите си! Що се отнася до интереса от страна на други екипи към пилотите, то напълно го разбирам. И Кими, и Ромейн вървят страхотно тази година. Кими все едно не си е тръгвал от спорта. Ромейн е природен талант и върви напред много добре. Но честно казаното, останалите отбори вероятно си губят времето. Няма причина който и да е от състезателите ни да не остане с нас за в бъдеще – каза още Булие.