Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Постъпиха грубо спрямо Квят, смята Хюлкенберг

Постъпиха грубо спрямо Квят, смята Хюлкенберг

57
0

Пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенберг е на мнение, че решението на Ред Бул да понижи Данил Квят и да го прати в по-малкия отбор на Торо Росо е било грубо. Руснакът предизвика масова катастрофа в първите завои след старта в Гран при на Русия и за предстоящия уикенд в Испания ще бъде заменен от Макс Верстапен.

„Това беше грубо, но все пак не е моя работа и не решавам тези неща, заяви Хюлкенберг, който бе в много добро настроение преди началото на уикенда на Каталуня. – Но понякога такива неща се случват. Аз не бих се чувствал никак добре ако и на мен се случи подобно нещо. Това е сериозен удар.”

Германецът заяви още, че се надява всички нови елементи по колата на индийския тим за този уикенд да проработят, като според него ще бъде важно тимът да разбере как работи колата още в петък. За състезанието по колата има много промени, сред които ново предно крило и под, и мнозина я определят като B-спецификация за сезона. Очакванията на Хюлкенберг са това да помогне на него и Серхио Перес да спечелят точки.