Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Потенциалът на Уилямс остана нереализиран

Потенциалът на Уилямс остана нереализиран

50
0

Нереализиран остана потенциалът на Уилямс в Гран при на Канада след вчерашното прекрасно представяне в квалификацията на пистата в Монреал. И двамата пилоти трябваше да правят непредвидени спирания в бокса за поправки по болидите по време на състезанието, а това се отрази на темпото им. В крайна сметка те поне пресякоха финала, като Нико Хюлкенберг бе 13-и, а Рубенс Барикело се класира на позиция зад него.

– Надпреварата ми тръгна добре – бях осми в първата обиколка, но останалата част от следобеда не премина така. Първо повредих предното си крило, докато се борех с [Адриан] Сутил и още в шестия тур се наложи да вляза в бокса. При второто спиране превиших скоростта в питлейна и това означаваше наказание. Всичко това ми струва много време и зоната на точките ни избяга, а класиране в нея бе напълно възможно – каза германецът.

Същото изпитваше и Барикело, чийто грижи пък започнаха още на стартовата решетка, където се включи антиблокиращата система.

– След проблема на стартовата решетка трябваше да наваксам няколко места. Изпреварих [Хайме] Алгерсуари, но той се опита да защити линията си твърде късно и се ударихме тежко. Повреди се спирачната система отпред вляво и температурата започна да се качва. Педалът спря да работи, наложи се да пускам колите покрай мен, докато се добера до пита. Дори след спираните ми бяха нужни три обиколки, за да проработи както трябва педалът на спирачките. Инцидентът съсипа надпреварата ми и е разочароващо за целия екип, тъй като можехме да постигнем чудесен резултат днес – заяви бразилският пилот.