Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Позицията ми на пистата беше ключова за успеха, обясни Ботас

Позицията ми на пистата беше ключова за успеха, обясни Ботас

1589
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас обясни, че отличната му позиция на пистата по време на решителната обиколка в 3-ата част на квалификацията в Азербайджан му е помогнала да вземе полпозишъна. Финландецът изпревари съотборника си Хамилтън с 0.059 сек и взе втори пол за сезона след този в Китай.

„Наистина съм щастлив от първата позиция, каза Ботас. – Беше чудесна обиколка, а Ферари бяха много силни. Шарл не участваше в Q3 заради грешка, но ние свършихме много добра работа да сме на първа редица след толкова трудни за нас тренировки.

Разликите бяха малки, а аз имах добра въздушна струя в последната обиколка. Успях да бъда на хубаво място в колоната. Нещата ставаха все по-сложни, тъй като не се предполагаше, че ще караме до толкова късно. Мога да кажа, че не очаквах да съм на полпозишън с оглед на скоростта в тренировките.”

Хамилтън пък призна, че е допуснал грешки в първите 2 завоя, които са му коствали първата позиция. В първия сектор той загуби 0.2 сек спрямо първата си бърза обиколка в 3-ата част на квалификацията.

„Валтери свърши изключителна работа, а като отбор постигнахме страхотен резултат, каза Люис. – Kвалификационното ни темпо не изглеждаше толкова добро, колкото това на Ферари. Но работихме по колата и нещата се подобриха. Допуснах обаче малки грешки в завои 1 и 2. Наваксах изоставането в следващите 2 сектора, но това не беше достатъчно.”