Начало Автомобили Преди Автомобилен салон София 2007

Преди Автомобилен салон София 2007

137
0

17-то Международно автомобилно изложение в София ще бъде официално открито на 15 юни вечерта, а от следващия ден ще посреща любителите на автомобилите от цялата страна чак до 24 юни. Автосалонът се организира след двегодишна пауза. Той е и първият изцяло за леки коли, заяви председателят на Съюза на вносителите на автомобили в България (СВАБ) г-н Стоян Желев на пресконференцията преди салона.
Изложението е в календара на OICA (Международната организация на автомобилните производители) редом със салони като тези в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и т.н.
Според предварителните заявки премиерите на нови модели автомобили ще са 36, а общо представените новости в рамките на изложението – 87. Над стоте изложители ще имат на разположение над 12 000 квадратни метра площ, за да покажат експонатите си.
Работното време на изложението ще е от 10,00 до 20,00 часа от 16 до 24 юни. Цената на билета е 8 лева, като за първи път децата под 12 години ще влизат безплатно.
Наред с автомобилите и всички свързани с тях експозиции посетителите отново ще участват в редица игри и томболи. Голямата награда по традиция ще е кола, като победителят ще има възможността да избира между шест модела. За първи път ще се организира тест драйв на автомобили за посетителите, като колите на разположение ще са 16 на брой. В специална VIP-зона на площ 240 кв. м ще бъдат изложени на ротационен принцип няколко наистина много луксозни модела. На 22 юни ще се организира освен това Motoshow by night, в което участие ще вземат участниците в Music Idol, а работното време ще бъде удължено до 22,30 ч.