Начало Автомобили Предпремиерата на VW Tiguan едновременно със Западна Европа

Предпремиерата на VW Tiguan едновременно със Западна Европа

249
0

България се нареди сред първите страни в Европа, където беше представен новия компактен SUV на Volkswagen – Tiguan. Концептуалният модел беше показан за първи път през миналата година на изложението в Лос Анжелис, където стана най-обсъждания автомобил. Съвсем скоро във Франкфурт беше официално представена и серийната му версия. Tiguan е първият автомобил с две лица – можете да изберете между on- и offroad предница според вашите индивидуални изисквания. Затова и името му комбинира пъргавостта и характера на тигъра и гъвкавостта и увереността на игуаната.

Малкият брат на Touareg e изцяло нова разработка на Фолксваген, която пренася концепцията на популярния Touareg в класа на A-SUV. Той се характеризира с компактност и икономичност, има неповторимо лайфстайл излъчване и неукротим offroad характер. Осигурява висока гъвкавост при ежедневно шофиране и суверенно поведение при преминаването през пресечени терени. Tiguan предлага най-добрия пътен комфорт в своя клас и изключително богато оборудване в три нива – Trend & Fun, Sport & Style, Track & Field. Интериорният дизайн съответно също е индивидуализиран в три линии, от които можете да избирате.

Tiguan е олицетворение на концепцията „Един автомобил за всичко”. Подходящ е както при градски условия, така и за offroad приключения. Отличава се със забележителна маневреност.

Двете различни предници са съответно с наклон от 18 и 28 градуса. Offroad-модулът предлага умела гъвкавост при преминаване през пресечени терени. С едно натискане на бутон, намиращ се в предната средна конзола, близо до скоростния лост, се активират асистиращи системи, които улесняват управлението на автомобила. Те осигуряват асистент при спускане по наклон, настройка на педала на газта, за по-прецизно дозиране, настройка на анти блокиращата система за подобряване на действието на спирачките върху неравна повърхност. Постига се също настройка на системата, контролираща блокировката на диференциала и оптимизиране на въртящия момент при изкачване. Настройките подпомагат също потеглянето и избират автоматично предавката при автоматичната трансмисия.

Една от най-впечатляващите технологии в новия Tiguan е системата Park Asist, която представлява комбинация от контрол на дистанцията при паркиране със заден парк-пилот и асистент за потегляне при наклон. Посредством нея автомобилът напълно автоматизирано намира подходящо място за паркиране, известява ви на мултифункционалния дисплей и извършва самостоятелно маневрата за паркиране на автомобила. Вашето участие се свежда до подаване на газ и спирачка.

Стъкленият покрив с интегриран шбидах и внушителни размери от 1.1 кв.м създава атмосфера на кабриолет в купето и ви кара да се чувствате свободни. Панорамният шибидах на Tiguan е три пъти по-голям от стандартните люкове. Той се състои от две половини, като предната може да се отвори под наклон или посредством хоризонтално приплъзване. Разполага и със слънцезащитна щора, като всички функции на шибидаха се обслужват от един единствен въртящ се ключ, интегриран в покривната конзола.

Електромеханично серво управление, което дава повече комфорт и сигурност и допринася за намаляването на разхода на гориво. Активното връщане на кормилото в изходна позиция след завой оказва помощ на водача при връщането му към движение направо. При силен страничен вятър или при силен страничен наклон на пътя , управлението разпознава тази ситуация и противодейства. Така водачът може да направлява автомобила без да упражнява сила.

Богатото и разнообразно допълнителното оборудване на Tiguan дава възможност за индивидуализиране на автомобила според изискванията на клиента. Tiguan предлага несравними по своя характер системи за информация и забавление –радионавигационната система “RNS 510” на автомобила се управлява посредством Touchsreen дисплей и разполага с 30GB твърд диск включително слот за CD-Memory карти. Биксеноновите светлини (Bi-Xenon) с динамично следене траекторията на завоя и допълнително периферно осветление правят шофирането нощем приятно преживяване.

Изискани кожени салони, лети колела с размери до 18”, камера за задно паркиране, Bluetooth подготовка за мобилен телефон, механично прибиращ се и изваждащ се теглич с възможност за теглене на до 2 500 кг, затъмнени задни стъкла, мултифункционален кожен волан, сензор за дъжд са само малка част от допълнителното оборудване на вашия Tiguan.

Високата сигурност се обуславя от високата якост на каросерията, подсилена пътническа кабина и лазерни заварки и слепващи техники. За пасивната безопасност се грижат две предни въздушни възглавници, като тази на мястото на водача може да бъде изключена, странични въздушни възглавници отпред, въздушни възглавници тип „Завеса”, триточкови регулируеми колани, активни подглавници, които се регулират по височина. Активната безопасност е подсилена от ESP – електронна система за контрол на стабилността, вкл. GSS/ABS/ASR/EDS/MSR/BR., асистент за стабилизиране на управлението при завой и автоматично включване на светлините при аварийно спиране.

Автомобилът се отличава с висока ефективност и икономичност. Двигателите са с нагнетяване и директно впръскване. Предлага се с 3 TSI двигателя със 150, 170 и 200 к.с., два дизелови мотора със 140 и 170 к.с. и един TDI двигател Common-Rail.