Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянията започват

Представянията започват

46
0

Тази седмица започват представянията на отборите за новия сезон. От понеделник официално е позволено екипите отново да започнат изпитанията си по пистите. Остават по-малко от два месеца до началото на новия сезон.
На 8 януари ще се състои и първото представяне за новия сезон. Тимът на Тойота ще представи на пистата Пол Рикар във Франция новия TF103. Това ще стане в рамките на тестовете, които екипа ще проведе на пистата в Южна Франция.
На 14 януари пък тима на БАР ще представи болида си за новия сезон на пистата в Барселона.
Презентацията на новата кола на Рено пък ще стане на два пъти. На 20 януари в Люцерн (Швейцария) ще се състой представяне предназначено за медиите. Снимки на коли в движение обаче ще липсват. Екскурзията до Швейцария се прави с цел да бъдат представени цигарените спонсори на отбора, защото във Франция рекламата на тютюневи продукти е забранена. На 23 януари на пистата Пол Рикар ще има и втора премиера, на която от колата ще липсват логата гореспоменатите фирми.
На 21 януари ще бъде представен новият Ягуар R4. Болидът ще бъде показан обаче само по Интернет и официална презентация няма да има. Всичко това се прави с цел да се съкратят до минимум разходите на отбора. Последните новини от отбора съобщават за още 73 съкратени служители на екипа.
В рамките на тестовете в Барселона ще бъде представен и новият Уилямс на 31 януари.
Другият преследвач на Ферари, Макларън, няма да има официално представяне. В Мелбърн на 9 март “сребърните стрели” ще стартират с преработена версия на миналогодишната кола, а новият болид на екипа ще стартира едва след шестото състезание за сезона.
Датата за представянето на Ферари също все още не е ясна. Същото важи за финансово нестабилните отбори на Джордан и Минарди.
Последната сигурна дата за момента е 9 февруари. Тогава представянето си пред широката общественост ще направи екипа на Заубер в Цюрих.