Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянето на Розберг повлияно от малшанса в квалификацията

Представянето на Розберг повлияно от малшанса в квалификацията

39
0
2013,Мерцедес,Нико Розберг,Спа

Нико Розберг стартира от четвърта позиция в днешното състезание и завърши на същата. Това обикновено означава, че надпреварата не е била особено интересна за пилота. Така смята и състезателят на Мерцедес.

„Хубаво е, че донесохме доста точки за отбора, иначе денят и състезанието бяха OK“, обясни Розберг след надпреварата. „За съжаление целия уикенд не се разви за мен по най-добрия начин. Нямах достатъчно късмет в квалификацията и не бях там, където трябваше да бъда. Това повлия на представянето ми в състезанието. Така например трябваше да покрием Маса и в средния стинт да седим по-дълго на пистата, отколкото искахме. Винаги е необходим компромис, но по този начин не може да се направи перфектното състезание.

Смятахме, че днес няма да остане сухо през цялото състезание. Това е невероятно, но просто не заваля. Знаех, че ще ни е трудно, ако не завали, защото настройките ни бяха компромисни.

Трябва да призная, че Себастиян (Фетел – б.а.) отново направи едно много силно състезание. Вярно е, че разполага с кола, която изглежда малко по-бърза от нашата, но въпреки това той се представи чудесно.“