Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предупредиха пилотите да спазват стартовите си блoкове след случката с Фетел

Предупредиха пилотите да спазват стартовите си блoкове след случката с Фетел

63
0

Пилотите във Формула 1 бяха предупредени да спазват стартовете си блокове в решетката преди началото на състезанието за Гран при на Бахрейн. Това ще важи и за следващите в надпревари в бъдеще.

На пилотите бе съобщено, че ако подобно на Себастиан Фетел от Гран при на Китай преди седмица застанат извън тях, то те най-вероятно ще бъдат наказани.

В Шанхай Себастиан се позиционира доста вляво спрямо стартовия си блок, за да бъде по-далеч от влажната част от пистата. Въпреки това стартът бе даден, и състезанието започна нормално, а стюардите разгледаха ситуацията и решиха, че германецът не е направил нарушение на правилника.

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг постанови, че от този уикенд пилотите по всяка вероятност ще бъдат наказвани за подобни действия. Към подобно решение се е стигнало и след среща с пилотите в петък, които са желаели разясняване на ситуацията. Маса, Алонсо и Хамилтън са искали Фетел да бъде наказан и са питали защо санкция няма.