Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прекрасен ден за Сутил и Форс Индия

Прекрасен ден за Сутил и Форс Индия

50
0

Форс Индия продължиха перфектното си представяне от началото на уикенда. И двамата пилоти на отбора достигнаха последната фаза на квалификацията, като Витантонио Лиуци ще стартира седми утре, а Адриан Сутил постигна страхотно второ време и ще стартира от първа редица.

„Страхотен момент и страхотен ден за мен. Целият уикенд вече е един голям успех. Просто е толкова хубаво за целия отбор след големия успех на Спа, който вече постигнахме. Автомобилът сега се усеща толкова различно, защото знаеш, че имаш шанс, а оттам и доброто чувство в мен като пилот се възвърна.

Първата сесия бе доста трудна за нас, защото колата страдаше от силно недозавиване, но във втората част нещата се подобриха. Накрая бях много доволен, но със сигурност това не бе лесна квалификация“, заяви Адриан Сутил.

Съотборникът му Лиуци също бе много доволен от постигнатото днес и то пред родна публика.

„Не мога да се оплача. Утре ще стартирам седми и аз съм настроен наистина оптимистично, защото гледайки скоростите на останалите, нашето тегло е доста интересно. Наистина имаме шанс за добро състезание, което аз определено не очаквах, защото не бях подготвен. Не се бях състезавал от година и половина, а това е доста.  Бях малко изплашен и направих малка грешка, след което не успях да събера обиколката си, но колата бе много добре балансирана. Трябва да видим какво ще е времето утре, защото се заоблачава. Надяваме се обаче да не завали“, каза Лиуци през следобяда. След изказването му обаче в Монца заваля доста обилно.