Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пресконференция в четвъртък, Гран при на Бахрейн I

Пресконференция в четвъртък, Гран при на Бахрейн I

41
0

Въпрос: Един въпрос за всички вас. Какво очаквате най-много от този сезон? Кой ще започне? Световният шампион.

Дженсън Бътън: Мисля, че за всички е едно и също и то е да излезем на пистата. Изминаха няколко месеца, откакто трима от нас се състезаваха, така че определено надпреварата – това е нещото, което всички обичаме. Тестовете са част от работата, но стартовете е любимата част, на нея се радваме. Нямам търпение да изляза. Изглежда сезонът ще е невероятно конкурентен. Вероятно ще е един от най-вълнуващите във Формула 1 и да си част от него е крайно специално чувство.

В: Люис, какви са твоите очаквания?

Люис Хамилтън: Просто да съм на трасето. Изпитанията са забавни, но очевидно нямаше достатъчно проби, колкото преди, а колкото повече си в автомобила, толкова е по-хубаво. Нямам търпение всичко да започне и да видя къде се намират екипите.

Фелипе Маса: За мен е да се върна след осем месеца. Това е дълго време. Нямам търпение пак да се състезавам, да работя след не особено много тестове, както спомена Люис. Но е чудесно да съм пак на пистата.

В: Михаел, за какво нямаш търпение след още по-дълго отсъствие? И добре дошъл обратно.

Михаел Шумахер: Благодаря. Зелените светлини или червените да изгасна.

В: Да изгаснат зелените или по-скоро червените?

МШ: Да.

ФМ: Много си мотивиран. Вече си в овърол.

МШ: Точно така.

В: Фернандо?

Фернандо Алонсо: Същото като останалите. Да стартират надпреварите. Изпитанията бяха ОК, но това е само подготовка за реалното състезание, така че нямам търпение да дойде неделя.

В: Кои от вас обиколиха пистата? Някой направи ли го? Михаел, какво мислиш за новата част на трасето. Всъщност за теб вероятно цялото е доста ново.

МШ: Първата част изглежда вълнуваща. След това не чак толкова, но така или иначе и там трябва да се кара, но е нужно да се усети наистина.

В: Дженсън, ти си в нов отбор. Какви са най-големите промени и предизвикателства за теб?

ДБ: Според мен смяната на екипите. Изкарах 7 години с предишния си тим, така че прехвърлянето може да е трудно. Средата е напълно нова за мен, това е истинско предизвикателство, повечето от нас не обичат наистина промяната, макар че за мен премина добре. Дори след само около два месеца се чувствам като част от тима. Още не сме излезли на писта, а усещам, че съм интегриран. Винаги съм работил много упорито, за да пасна в отбора достатъчно добре, а и целият екип бе страхотен. Адски много искат добър сезон. Миналата година не бе особено добра за тях и това е причината за желанието им. Симулаторът също ми помогна много, за да свикна и с това да съм в колата. Изкарах доста време във фабриката – не само с инженерите, просто бях там, превърнах се почти в част от мебелировката. Тестовете също преминаха чудесно. Важно е да се използва всяка секунда, всяка минута с отбора и нещата се подреждат сравнително бързо. Имаме сесиите в петък и събота сутринта преди квалификацията, но времето не е много, така че трябваше да сме готови още с пристигането си в Бахрейн.