Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пресконференция в четвъртък, Гран при на Бахрейн II

Пресконференция в четвъртък, Гран при на Бахрейн II

43
0

В: Имаш номер едно на колата и си световният шампион. Колко мотивиращо е това и има ли някакви ограничения за теб в това отношение?

ДБ: Не го виждам като ограничаващо по никакъв начин. Трябва да се гледа позитивно. Да се кача в автомобила, виждайки номер едно е уникално чувство, особено тук в Бахрейн на първото състезание. Точно преди да си сложа каската да погледна и да видя номера ще е емоционален момент. Но в момента, в който вече си в болида и затвориш визьора, миналият сезон е спомен, трябва да си фокусиран напълно върху настоящето.

В: Ти спечели тук миналата година. Пистата добра ли е за теб?

ДБ: Харесвам я. Забавна е за каране и е място, където може да се изпреварва, а това е страхотно. Новата секция е доста бавна. Има девет нови завои, повечето бавни, така че има уловки, но нямам търпение да изляза там и да разбера как ще се случват нещата, тъй като е трудно от обикаляне пеша да схванеш всичко. Симулаторът е полезен, но реалността е когато си в колата. Надявам се задминаванията да бъдат повече, но не съм сигурен дали ще е така. Мисля, че състезанието може да е по-вълнуващо.

В: Люис, човекът до теб е настоящият световен шампион. Как променя това ситуацията за теб? Допълнителна мотивация ли е?

ЛХ: Не мисля, че има огромна променя. Дженсън бе приветстван в отбора и изглежда вече върши великолепна работа, много е продуктивен, ентусиазиран и наистина донесе огромна енергия и вълнение в екипа. Виждам това единствено от позитивната страна. От моя гледна точка миналият сезон не бе особено добър, но пък го завършихме чудесно и съм решен както винаги, ако не и повече [за хубаво представяне].

В: Коя от промените в правилата бе най-голямото предизвикателство що се отнася до теб?

ЛХ: Може би това, че сме по-тежки. Иначе всичко премина доста гладко. Опитахме се да разберем [поведението на] гумите – то е по-различно спрямо това с малко гориво. Сигурен съм, че предстоящият уикенд ще е предизвикателство за всички, но пък всички сме в една и съща ситуация.

В: Финишира втори тук през 2007 г., когато бе за първи път на пистата.

ЛХ: Това изглежда като че се е случило преди много време. Тогава имахме добър автомобил. Последните две години не бяха особено специални, но се надявам сега да сложим ново начало – позитивно и за мен, и за Дженсън.