Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преструктуриране във Ферари

Преструктуриране във Ферари

46
0

Ферари преструктурираха състава на екипа си във F1, отговарящ за операциите на пистата по време на състезание. В резултат, досегашният тим мениджър Лука Балдизери вече ще изпълнява функции във фабриката на отбора в Маранело.

През първите два старта от сезон ’09 представянето на Скудерията бе на изключително ниско ниво и именно това е причината за предприетите промени. Сред взетите мерки е съставянето на работна група, която да внесе бързо подобрения в работата на болида на пистата. Формированието ще се оглавява от техническия директор Алдо Коста, а Лука Балдизери поема отговорността да координира работата на фабриката с операциите на трасето. Това означава, че Балдизери повече няма да присъства на надпреварите, а ролята му по време на състезателните уикенди се поема от главния инженер, отговарящ за операциите на пистата Крис Дайер.

Новата група ще се фокусира върху всички области от представянето на F60, включително и разработване на дифузьори като тези на Браун GP, Уилямс и Тойота, ако ФИА естествено ги обяви за легални.

Освен преструктурирания екип, Ферари ще пристигнат за състезанието в Китай в края на тази седмица и с нови части за болида си, сред които и подобрено предно крило. Въпросните компоненти са били изпробвани от Марк Жене на тест миналата седмица.