Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Приятел на дядо Коледа отскочи до Маранело

Приятел на дядо Коледа отскочи до Маранело

47
0
Кими Райконен

Приятел на дядо Коледа отскочи до Маранело – така от Ферари оповестиха първото посещение на Кими Райконен в базата на отбора след края на сезон 2013 г. във Формула 1.

Пилотът напусна тима на Лотус, при това два старта преди финала на шампионата. Претърпя операция на гърба заради стара контузия, която му създаваше грижи и след това се възстановяваше.

От Ферари отбелязаха, че след Коледа идва новата година и Кими е нейн предвестник в базата.

В Маранело всичко се случва рано, защото нещото, което не можем да губим, е време. Затова след миналия уикенд, когато всички пилоти на Скудерията – от Формула 1 през младежите от академията за състезатели до спечелилите безброй успехи с 458 GT – се превърнаха в дядо Коледовци, днес един човек от същата националност като дядо Коледа донесе полъха на новата година – се казва в съобщението на официалния сайт на екипа.

Райконен се срещна с шефа на отбора Стефано Доменикали и старши инженерите от техническия екип. Той се запозна с това докъде е стигнал проектът за 2014 г., а и се видя със стари приятели. Един от тях е Антонио Спаньоло, който догодина ще е състезателен инженер на Кими.