Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем със зареждането забавил Фетел

Проблем със зареждането забавил Фетел

66
0
Себастиан Фетел

Проблем със системата за генериране на енергията и по-скоро с модула за акумулиране на кинетичната енергия забавил световния шампион Себастиан Фетел в днешната квалификация за Гран при на Монако. В нея той остана 4-ти зад пилотите на Мерцедес и съотборника си Даниел Рикиардо.

Общо взето това бяха възможностите на колата днес. Но още в Q1 имах проблем със зареждането на батериите и нямах възможност да ги заредя и използвам напълно – обясни Фетел. – След това успяхме да възстановим голяма част от работата на системата, но тя остана доста непостоянна и не знаех как точно колата ще реагира на една и съща права. Веднъж всичко работеше, друг път – не. Към края нещата се пооправихме, но пак нямахме пълната мощност.

Фетел заяви още, че и жълтите знамена на Мирабо са му попречили в края да се пребори поне със своя съотборник:

Мисля, че накрая пистата доста се подобри и бях доста бърз към финала на обиколката си. В края на първи сектор обаче имаше жълти знамена и аз вече бях върнал газта.

Рикиардо смяташе, че е могъл да е дори по-близо до съперниците от Мерцедес. Освен това заяви, че е допуснал грешка в последния си бърз тур в Q3.

Както и да е, няма смисъл от извинения. Просто ще си взема поука за следващия път. Ще съм разочарован, ако не сме на подиума утре. Смятам, че имаме достатъчно добро темпо, за да се задържим до Мерцедес. Надявам се да изпреварим поне единия на старта, а след това със стратегия евентуално да получим шанс за победа – каза още австралиецът.