Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемът с гумите в Уилямс все още не е решен

Проблемът с гумите в Уилямс все още не е решен

28
0

Започна подготовката за следващото състезание от календара на Формула 1. Марк Уебър и Нико Розберг от отбора на Уилямс са на пистата Монца и от вчера проваждат тестове. В края на деня Уебър завърши с 44 направени обиколки, а Розберг с 48.

Освен обичайната програма, бе необходимо да се открие причината за проблема с гумите, възникнал по време на надпреварата в Турция. Именно това доведе до отпадането на двамата пилоти Хайдфелд и Уебър. Техническият директор на Уилямс, Сам Майкъл, обясни: “Заради проблема по време на състезанието прекарахме първия ден от тестовете на Монца, търсейки обяснение за спуканите гуми. Разучавахме параметрите, като налягането например, при нормална работа на гумите. Заедно стигнахме до заключението, че бордюрите на пистата Отодром не са причинили спукването. Въпросът все още остава открит.”

Екипа на Уилямс организира специални тестове за гумите в Гроув, за да разбере причината. През тази седмица, докато траят тестовете, ще бъдат направени много промени в настроиките на болидите. Трябва да се намери окончателно разрешение на проблема.