Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с баланса и управляемостта на Ферари F138 ни попречиха, обясни Алонсо

Проблеми с баланса и управляемостта на Ферари F138 ни попречиха, обясни Алонсо

46
0
Фернандо Алонсо

Поредица проблеми, с които Ферари не успяха да се справят, са причината за лошото представяне на Скудерията в квалификацията за Гран при на Великобритания, заяви Фернандо Алонсо.

Двукратният световен шампион във Формула 1 се нареди едва 10-ти на стартовата решетка – не само зад съперниците от Мерцедес и Ред Бул, но и зад двете Форс Индия, пилотите на Лотус и дори Торо Росо-то на Даниел Рикиардо! Фелипе Маса пък дори не стигна до Q3 – той е 12-ти, зад съекипника си и Дженсън Бътън (Макларън).

Настоящият уикенд е сложен за нас заради проблеми, с които не успяхме да се справим. Те засягат различни аспекти като баланса на колата, управляемостта й и представянето. Можем да смятаме това за най-лошата си събота през сезона досега. Трябва да реагираме моментално и да се постараем да се върнем към формата, демонстрирана в началото на годината. Определено очаквахме много повече тук, тъй като трасето по принцип пасва на характеристиките на колата ни повече от други писти. В Q3 имаше известни колебания относно избора на гуми. Решихме да сложим хард, тъй като с тях вървяхме добре в свободната тренировка сутринта и в Q1. След това взех медиум с идеята просто да се прибера, ако нещата не потръгнат. Накрая решихме да довърша обиколката и въпреки това съперниците ни бяха по-бързи. Надпреварата ще е истинска битка, но сме наясно как могат да се променят нещата по време на състезанието. Надяваме се да си пробием път напред в колоната и да вземем възможно най-много точки – заяви Алонсо.

Маса определи деня си като невероятно труден и заяви, че не е имал никакво сцепление с нови гуми.

Изгубеното време заради удара вчера и смяната на двигателя тази сутрин ми струваха ценни километри. В крайна сметка в квалификацията ми липсваха няколко десети, за да стигна до Q3. Сега трябва да мислим за утре, тъй като състезанието е нещо съвсем различно. Надявам се с различно количество гориво и при по-високи температури нещата да се обърнат в наша полза – каза бразилецът.