Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с гумите притесняват отборите

Проблеми с гумите притесняват отборите

53
0

Притеснения по отношение износването и късането на гумите се появиха у отборите от Формула 1 след първите свободни тренировки за Гран при на Канада. Смесите медиум и суперсофт са на разположение на екипите на пистата Жил Вилньов, където времето бе доста хладно и ветровито.

– Мръсната повърхност на трасето и по-ниските от обичайните температури доведоха до това всички да говорят за грейнинг – обясни директорът на отдела в Бриджстоун за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Гумите не работеха на пълния си потенциал, тъй като не достигаха оптимална температура. Заради това и се пързаляха, което пък доведе до грейнинг и на предните (от спиранията), и на задните. Очакваме ситуацията да продължи да се подобрява с наслагването на гума върху асфалта. Прогнозите са и за по-топло време, което също ще помогне. Метеоролозите обаче говорят и за дъжд, така че има потенциал уикендът да е наистина много интересен.

Малцина твърдяха след изпитанията, че са сигурни в поведението на гумите и са наясно как да ги използват в квалификацията и надпреварата.

– Пистата Жил Вилньов е сред трудните трасета, дори и когато метеорологичните условия са благоприятни. Очакваме общо подобрение в поведението на двата типа гуми, но как ще се представят смесите една спрямо друга е труден въпрос. Отборите и пилотите ще трябва здраво да се трудят тези дни – заяви още Хамашима.