Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми за Ферари на Имола

Проблеми за Ферари на Имола

34
0

Докато отборите на Рено и Джордан откриха тестовете през тази седмица на пистата в Барселона, екипите на Заубер и Ферари започнаха изпитания на пистата в Имола, където тази година се очаква дебюта в състезание на новото F2003-GA.
След като световният шампион Михаел Шумахер счупи рекорда на пистата в Фиорано през миналата седмица с новата кола, сега германецът заедно с Лука Бадоер се прехвърли на пистата “Енцо и Дино Ферари”. Само осем обиколки обаче след началото на изпитанията Шумахер е забелязал проблем в болида си и го е прибрал в бокса за допълнителни изследвания. Най-бързата обиколка на Шумахер до този момент е била с време 1:24,250 мин.
След този инцидент световния шампион е излязъл на пистата с болида си от миналата година и е правил тестове на гуми. След още 43 обиколки направени с F2002 времето от най-бързата му обиколка е било 1:21,617 мин. Бадоер, който е бил на пистата също със старата кола след 15 рунда е дал най-добро време 1:25,090 мин.
За днес са предвидени доста продължителни изпитания, както и симулации на цяло състезание. Те ще бъдат проведени от Шумахер и Барикело, като и двамата трябва да карат с F2002.