Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемите с издръжливостта на Ферари са решени, убеден е Доменикали

Проблемите с издръжливостта на Ферари са решени, убеден е Доменикали

41
0
Фернандо Алонсо

Гран при на Канада ще е особено важна за екипа на Ферари след не толкова доброто представяне на Скудерията в Монако, заяви шефът на екипа Стефано Доменикали броени дни преди началото на уикенда в Монреал.

В Монако не ни бе лесно. От тогава досега се трудихме упорито. Първо проучихме всички данни, за да видим защо представянето ни не се получи според очакванията. След това вече гледахме напред, настроихме колите в напълно различната конфигурация, изисквана в Монреал – от пистата с най-високо аеропритискане отиваме на такава, където нивото е най-ниско сред всички трасета, където сме били досега. Съсредоточихме се, разбира се, и върху проблемите си с издръжливостта, които задължително трябваше да бъдат разрешени. Сигурно е, че отборът е напълно мотивиран и сме решени случилото се в Монако да остане изолиран инцидент – обясни италианецът.

В Монте Карло Фелипе Маса претърпя два сериозни удара на Сен Дево в рамките на 24 часа. От тима разясниха, че вторият бе причинен от повреда в предното ляво окачване на колата. Самият пилот бе прегледан в болница и освободен по-късно, като му бяха необходими няколко дни почивка, но ще е напълно готов за Канада.

Седмият кръг от календара е на напълно различна писта от тази в Монако. Доменикали предпочита да е оптимистично настроен относно шансовете на Ферари там:

Един поглед върху изминалите досега шест надпревари показва, че колите ни бяха силни и демонстрираха много добри характеристики в повечето случаи, въпреки че на моменти други екипи се оказваха по-бързи. Мисля, че пистата в Монреал ще ни позволи да използваме хубавите качества на болидите. От друга страна обаче, трябва да продължим да се трудим в областите, в които автомобилите ни не са на необходимото ниво.

Трасето, където ще се състои предстоящата надпревара, носи името на легендарния и за Формула 1, и за Ферари Жил Вилньов. По времето, когато митичният канадец се състезава, Доменикали все още е само фен от Имола.

Като дете бях част от тълпата на Имола, а вече като ученик помагах в организацията. Помня Жил като великолепен състезател, невероятен характер и изключителен човек, който винаги вдъхновяваше и ентусиазираше запалянковците на Ферари и всички почитатели на Формула 1 – спомни си Стефано.