Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продължават спекулациите около Макларън

Продължават спекулациите около Макларън

32
0

Дните преди утрешната Гран при на Италия за пореден път се оказаха пълни със слухове, догадки и официални изявления относно сагата с откраднатата от Ферари техническа информация, намерена у главния конструктор на Макларън Майк Кулън. Съобщението за отмяната заседанието на Апелативния съд и насрочването на съвещание на Световния съвет за автомобилни спортове поради появата на нови доказателства, предизвика куп предположения. Оказа се, че става дума за разменени между Фернандо Алонсо и Педро де ла Роса писма по електронната поща, в които били обсъждани настройки на Ферари.
Понастоящем в падока на Монца една от постоянните теми е кой точно е дал на ФИА информацията за кореспонденцията между двамата испанци, вследствие на която бяха разпратени писма от световната автомобилна федерация и тя получи новите доказателства.
Едните писма бяха до пилотите на Макларън – Алонсо, Де ла Роса и Люис Хамилтън. Другите – до останалите екипи във Формула 1. И в двата текста е отправено искане да се предостави всяка информация по случая, която състезателите или отборите притежават.
Слуховете сочат Флавио Бриаторе като човека, подсказал за имейлите между испанските пилоти, тъй като италианецът наистина имал огромно желание да си върне Алонсо. Бриаторе бил забелязан вчера да посещава на два пъти моторхоума на Макларън. Той обаче, в типичния си стил, отрече всички слухове и заяви, че просто искал да разгледа съоръжението, за да си построи такова.
Междувременно Алонсо заяви, че не е направил нищо, за да компрометира или навреди на тима си.
Не ме разбират правилно в пресата. Аз не съм обвинявал отбора, просто отговорих на ФИА честно и професионално. Глупаво е да се мисли, че отговорът ми към тях е предназначен да навреди на тима, защото не бих постигнал нищо, освен да си навредя сам на себе си – категоричен бе световният шампион.
Де ла Роса от своя страна заяви, че би могъл да говори, но едва след 13 септември, когато ще се състои заседанието на Световния съвет. От тима на Макларън реагираха на повишеното медийно внимание вчера с официално изявление, в което помолиха за разбиране, тъй като адвокатите им ги посъветвали да не обсъждат въпроса.