Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продължих напред, сега трябва да настигна съперниците, заяви Рикиардо

Продължих напред, сега трябва да настигна съперниците, заяви Рикиардо

35
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо е преодолял разочарованието от загубеното второ място в домашната си Гран при на Австралия и сега иска само да продължи напред, коментира пилотът на Ред Бул в Шанхай.

Тимът му загуби обжалването пред Международния апелативен съд по повод изхвърлянето му от резултатите от първия старт за сезона. Причината за дисквалификацията бе многократно превишаване на допустимия дебит на гориво.

В Ред Бул бяха убедени, че са спазвали техническите правила през цялото време на Албърт парк. Те разчитаха и на факта, че одобрените от ФИА сензори създават доста проблеми на екипите. След изслушването обаче апелативният съд потвърди решението на стюардите от Австралия.

Вече продължих напред. Още в неделя вечерта в Мелбърн от много високо се сринах безкрайно ниско, но от тогава мина доста време и го преодолях. Надявах се (преди изслушването), но всъщност не очаквах кой знае какво. Така че всичко приключи, вече съм в Шанхай – няма повече „ако” или „но”, активът ми е 12 точки и трябва да настигна съперниците – заяви Рикиардо преди четвъртия кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1.

Даниел сподели също така, че няма търпение да разбере дали напредъкът на тима му от последните състезателни уикенди ще се реализира в намалена разлика спрямо Мерцедес в Китай.

Нещата изглеждаха добре в Бахрейн. Смятам, че разбрахме доста по време на уикенда там, както и в теста след състезанието на Сахир. За Китай се надявам да сме поне втори като конкурентоспособност. Ще видим. Пистата в Шанхай е благосклонна към болиди с прилична аеродинамика. Надявам се да печелим достатъчно време в първите сектори и да не губим прекалено много на дългата права – допълни Рикиардо.