Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продават Интерлагос, Екълстоун с интерес да я купи

Продават Интерлагос, Екълстоун с интерес да я купи

36
0
Гран при на Бразилия,Интерлагос

Пистата Интерлагос, известна още като Хосе Карлос Паче, ще бъде обявена за продан. Според кмета на Сао Пауло Жоан Дориа интерес да я купи има доскорошният бос на Формула 1 Бърни Екълстоун. Британецът бе свален от поста управляващ търговските права в спорта след идването на новите собственици от Liberty Media.

Интерлагос приема кръг от Гран при от 1972 г. до 1980 г., преди в следващите 9 години домакинството да поеме Жакарепагуа. От 1990 г. насам Интерлагос отново приема неизменно кръга за Гран при на Бразилия, като докато бе на власт, Екълстоун твърдеше, че по трасето трябва да бъдат направени сериозни подобрения, за да може то да остане в календара и в бъдеще.

Смяташе се, че заради неизпълнението на договорените ремонти по съоръженията, има голяма вероятност трасето да отпадне от календара за тази година. То обаче остане в него, а сега по всяка вероятност продажбата се прави с цел подобренията и реконструкцията да бъдат реализирани по-лесно. Предвижда се изграждането на хотели и луксозни апартаменти в близост до трасето.

„Приватизацията на пистата гарантира продължаването на домакинството на Формула 1, каза Дориа. – Разбирам, че F1 е важна, но това може да се запази с частни пари, а не с публични такива. Напълно е възможно да продължи да съществува с частни средства като частна писта.“