Начало Лайфстайл Продават на търг Rolls-Royce Silver Shadow на Фреди Меркюри

Продават на търг Rolls-Royce Silver Shadow на Фреди Меркюри

73
0
Rolls-Royce Silver Shadow

Rolls-Royce Silver Shadow, принадлежал на легендарния вокал на Queen Фреди Меркюри, ще бъде продаден на търг. Автомобилът ще бъде предложен по време на международното шоу на Аутоспорт този уикенд в Бирмингам.

Специалният Silver Shadow е купен през 1979 г. за лична употреба от Меркюри от мениджърската му компания Goose Production. Той е използван в премиерата на мюзикъла по музика на Queen „We will Rock you“ през 2002 г.

Тази кола е част от историята не само на една от най-легендарните рокгрупи в света, но и от тази на автомобилите. Конкретният модел е един от първите Rolls-Royce с шаси монокок и редица нови характеристики като дискови спирачки и независимо задно окачване. Фреди е използвал Silver Shadow-а до смъртта си през ноември 1991 г., като след това автомобилът остава в семейството му.

Сред другите интересни автомобили, които ще се появят на търга, са BMW Willis Special от 1935 г., Alfa Romeo Disco Volante Evocazione от 1955 г., Porsche 911 3.0 RSR Spezifikation от 1974 г., Ford Shelby Mustang GT350 (1967 г.), MG Metro 6R4 (1986 г.) и т.н.