Начало Автомобили Продажбите на Hyundai нарастват с 23% през септември

Продажбите на Hyundai нарастват с 23% през септември

29
0

Ръст в продажбите от 9.1% за периода януари-септември

През септември продажбите на Hyundai Motor Co в световен мащаб достигнаха 264,014 броя, което е с 23% повече от предходния месец и с 52,3 % в сравнение със същия период миналата година. В САЩ продажбите нарастнаха общо с 27,4%, а на пазара в Корея – с 9,3%.
Продажбите на леките автомобили на корейския производител се повишиха с 6,9% в сравнение с август, като достигнаха 33 412 бройки.
Интересен е факта, че в България се забелязва повишено търсене на всъдеходите и по-специално на новото Санта Фе. Само за една седмица, по време на Пловдивския Панаир, бяха продадени 35 бройки от този модел. „Търсенето на новото Санта Фе нараства в непрекъснат тренд, което красноречиво говори за доверието, което българският потребител има към автомобилите с марка „Хюндай”. Българинът вече прекрасно разбира какво преимущество е да получи кола с пет годишна гаранция, а от друга страна това, което получава от едно Санта Фе, напълно задоволява изискванията и за автомобил оф-роуд и за автомобил за представителни цели.” – коментира г-жа Савина Константинова, Прокурист на ИНД Комерс.

При индустриалните превозни средства на корейския гигант на световно ниво се наблюдава впечатляващ ръст в продажбите – 26,7%, достигайки 14 968 бройки. Все по-голям е интересът и търсенето на всички модели автобуси и камиони с марка Hyundai.