Начало Други Продажбите на Хюндай са се повишили с 6,8%

Продажбите на Хюндай са се повишили с 6,8%

41
0

Hyundai Motor Company, най-големият южнокорейски автомобилен производител,отчeтe ръст в продажбите от 6,8% в сравнение с предходната година с продадени 2 796 370 автомобила (местно производство: 1668745 единици и 1127625 единици в други фабрики), като резултат от новите продукти и усилия за разнообразяване на продажбите извън Северна Америка и Европейския съюз.

Въпреки кризата в световната икономика през втората половина на 2008 г., Hyundai отбелязва увеличение на продажбите от 5,1% или 32,19 трилиона корейски вона, реализирани благодарение на богатия продуктов микс и рязкото обезценяване на корейската валута спрямо основните валути (19,1% срещу щатския долар и 25,7 на сто спрямо еврото на база вон). В условия на нарастващ натиск, доходността е със спад от 13,9% до 1,448 трилиона вона в сравнение със спечелените от предходната година. Оперативната печалба спада с 3,5% до 1,877 трилиона, заради по-високите маркетингови и дилърски разходи за развитие на марката, които са необходими за осигуряване на по-добра конкурентоспособност.

На корейския вътрешния пазар, имаше изключително силно търсене на луксозния седан Genesis,фейслифта на Sonata и i30, но прекъсвания на производството, поради трудови спорове предизвикаха 8,7% спад в продажбите до 570116 единици. Въпреки това, експортните продажби от трите корейски завода нарастват 2,1% до 1098629 единици благодарение на силното търсене на по-малките и по-икономични автомобили, като i30.

По региони, Hyundai отчита остър спад в продажбите на SUV моделите в ЕС, като пряка последица от разходите за гориво. Въпреки това, нововъведените i10 и i30 са добре приети от пазара и продажбената инерция вероятно ще продължи до стартирането на новият модел i20.

В Китай, Hyundai регистрира впечатляващите 27,1% ръст в продажбите благодарение на Yuedong, компактен автомобил базиран на модела Elantra, чийто екстериор и интериор са съобразени с вкуса на китайските потребители. Пристигането на Linshang, спецификацията на модела Sonata за Китай, ще осигури допълнителен тласък на продажбите през 2009 г.

В Източна Европа, Близкия Изток, Латинска Америка и други развиващи се пазари, Hyundai регистрира 19,5% растеж, докато в Индия, където i10 получи наградата за кола на годината през 2008, компанията отчита впечатляващите 49,6% покачване в продажбите, като запазва позицията си на вторият по големина производител на автомобили в Индия.

С разпространението на световната рецесия, тази година представлява сериозно предизвикателство за управлението и мениджмънта. В отговор на това компанията ще се съсредоточи върху развитието на екологичните автомобили, подобряване на рентабилността на малките коли, които придобиват все по-голяма популярност във всички пазари и за засилване на гъвкавата система на управление с цел генериране на по-високи продажби в развиващите се пазари.