Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проектът за Гран при от F1 в Ню Джърси възобновен

Проектът за Гран при от F1 в Ню Джърси възобновен

44
0
Гран при на САЩ,Ню Джърси

Промоутърът на проекта за втора Гран при в САЩ Лео Хиндри младши е убеден, че надпреварата в Ню Джърси със сигурност ще се състои през 2014 г.

Първоначалният план бе стартът там да се проведе още през сезон 2013 г. Организаторите обаче не успяха да осигурят всички необходими документи и разрешителни от местните и федерални власти, поради което са наложи отлагане на всичко с година.

– Отново се строи. Вече имаме нужните документи – тези, с които не разполагахме миналата есен. Със сигурност ще имаме състезание, вероятно около средата на 2014-та – обясни Хиндри през Спортс Бизнес Дейли.

Той допълни също така, че организаторите трябва да разрешат два основни проблема, като и двата засягат трасето. Първо трябва да се отстранят всички неравности, а след това – настилката да отговаря на изискванията на ФИА, които са много сериозни.

– Всичко вървеше по план за състезание през юни 2013 г., но наистина не успяхме да осигурим всички документи – най-вече за района около реката. Водните басейни са в юрисдикцията на множество организации. Сега вече имаме всички необходими документи – допълни Хиндри.

Той каза също така, че Бърни Екълстоун е взел най-правилното решение, отлагайки състезанието с година.